Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022


Εργαστήριο 7ο

επιλέξαμε για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας....

το έργο...<<Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρώνη >>


Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Μια ιστορία του Κυριάκου Χαρίτου γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια που θα μας «γλυκάνει» και θα μας δείξει με «χριστουγεννιάτικο» τρόπο την αξία της αγάπης, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συμφιλίωσης. Ένα παραμύθι που δείχνει επίσης στα παιδιά πως με τον εγωισμό δεν κερδίζεται καμία μάχη στη ζωή και πως κάτω από στολίδια και επιφανειακές καταστάσεις βρίσκεται η ωμή αλήθεια που λίγο πολύ μοιάζει να είναι η ίδια για όλους τους …ανθρώπους. Μια πραγματικά ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τα πιο διάσημα γλυκά των ημερών να τσακώνονται, να πεισμώνουν, να «ξεγυμνώνονται» και να καταλαβαίνουν τα λάθη τους. Ένα παραμύθι που μας κάνει να συμφιλιωθούμε με το εγώ, την υπεροψία και τις λανθασμένες αντιλήψεις του εγωιστικού χαρακτήρα για τον καθένα μας.




Εργαστήριο 6ο

  Φτιαξαμε  σαν ομαδική εργασια ενα βιβλίο  <<Το αλφαβητάρι της Φιλίας>> και παιξαμε κουκλοθέατρο <<Το σκιουρακι και το ποντικάκι γινονται φίλοι>> που παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του σχολείου.










Τις σελιδες για το αλφαβητάρι της φιλίας τις βρήκαμε στο  Taniamanesi.blog



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  κατασκευές ..βάψιμο αυγών...παρασκευή Πασχαλινών κουλουριών ..η τάξη ένα Πασχαλινό εργαστήριο ευχαριστούμε και τον πολιτιστικό σύλλογο για...